Sivut

perjantai 9. elokuuta 2013

Sopuleita

No niin. Tarkkaavainen kasvattaja on nyt tilastoinut soopelipoikasensa.
Minimi, sininen soopeli, teki tällä viikolla sinisiä lapsia seitsemän kappaletta. Kuusi venäläistä ja yhden soopelin ;)


Ruskean soopelimme Iineksen poikaset lähestyvät kahta viikkoa. Olen kopaissut pesän sormituntumalla jonkun kerran ja aina päässyt samaiseen seitsemään poikaseen, kolmeen venäläiseen ja neljään soopeliin kunnes tänään otin ihan asiakseni möyriä pesänurkassa. Tämänpäiväisessä tarkistuslaskelmassa poikasia löytyi YHDEKSÄN, viisi soopelia (neljä ruskeaa, yksi sininen) ja neljä venäläistä :D Harvemmin näin päin käy, joskus tuntuu, että joku poikanen saattaa kadota pesästä.

Mutta minun tyyli on puhtaasti antaa pesän olla hyvin rauhassa melkein kunnes poikaset alkaa silmiä avaamaan. Ensimmäisellä viikolla en edes värejä yritä katsella vaan muutaman päivän välein kopasen sokkona pesän ja varmistan, että sieltä löytyy lämpimiä ja liikkuvia poikasia. Missä lie sivukammarissa nuo kaksi extraa Iineksellä asuivat. Seitsemän poikasta oli jo ihan tarpeeksi kookas poikue, ilman, että olisi tullut mieleen tehdä lisäetsintöjä.

Sinevan poikasista tuli kuva räpsättyä, koska pari ensimmäistä päivää mamma vain rakensi tukevampaa ja tukevampaa pesää häkin nurkkaan, kunnes oli tänä aamuna päätynyt siirtämään pikkunakit vähän ilmastoidumpaan tilaan pesän viereen ;)

Tesla, joka oli astutettu soopeliuroksella, jäi tyhjäksi.

Tässä vielä kuva innokkaasta pikkukoirasta :)


2 kommenttia:

  1. Hyvä on rakentaa lapsilleen kunnollinen pesä ettei vaan pääse +20 asteessa vilustumaan :) Hieno kakara on sineva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo. Vähän myöhäinen sytytys ;) Mutta minnuu nauratti kun yksi rakentaa ja rakentaa ja sitten ei edes pura sitä pesää vaan tyynesti siirtää kakarat viileämpään pesän viereen :D

      Poista