sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Kevätrytinät

Huh hellettä!

Kohtuullisen juoksevainen viikonloppu, piti tehdä kaikkea, muttei mitään loppuun asti.. :)
Saldona kutenkin kaiken muun elon lisäksi pikkukoiralle eka SERTi Joensuun näyttelyistä ja kanirintamalla kevätmuutto kesäkanilaan.


Siinä yhteydessä kun peset ruokakupit koneessa ja kaikki vesipullot läpi, leikkaat kynsiä ja teet rehuseoksia, aika menee kohtuullisen nopeasti. Puhtaalla purulla, kevään tuoksuista nauttivat otukset on kuitenkin joka kerta yhtä ihana näky!


Myös tuoreen maistelua on aloitettu isompien ja pienempien heinänsyöjien kanssa. Pesässä olevat pennut jäi emineen vielä sisään, mutta muutoin olisi porukkaa mukavasti pihalla. Sisäkanilaa en vielä ehtinyt tyhjentää puruista samaan hengenvetoon, joten se odottaa tekijäänsä vielä tulevina iltoina.


Lampaista on keritty 2/3 osaa. Pässipojilta on vaan mahanaluset kynimättä. Samalla kippauksella katsotaan sorkkien keväthuolto. Musta uuhi oli vielä villoissaan, ja kaiken kiireen keskellä se sai taas "villakoiraluukkinsa", koska yksinkertaisesti oli niin kuuma, että pakko oli leikkuu aloittaa ja toisaalta yksinkertaisesti niin kiirus, että en ehtinyt sitä ihan loppuun asti toteuttaa. Päkätit käy narussa maistelemassa vihreää, ennen vapautumista kesäaitaukseensa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti